APABILA LUCAH MENJADI SANDARAN

Melampau! Itu yang dapat aku katakan apabila kempen PRU13 diwarnai dengan "kelucahan". Dari mana budaya ini dibawa masuk? Kenapa budaya kotor dan jahat ini boleh menular ke dalam arena politik Malaysia? Cuba korang fikir dan kaji.

Kalau dahulunya sinonim dengan budaya cacian makian, tetapi nampak gayanya itu belum cukup bagi mereka. Seolah-olah dengan "kelucahan" mereka dapat tempat, mereka dapat sokongan, mereka dapat undian!

Tidak kiralah di pihak mana, ini sudah MELAMPAU! Mula-mula memaki, kemudia melucah, lama-kelamaan membunuh pula boleh jadi! Terus terang aku katakan, samada yang melucah itu benar atau tidak, perbuatan tersebut tetap keji. Membuka aib manusia pekerjaan bangsat  (orang jahat; sila rujuk kamus dewan) namanya. Bila bangsat, tiada tempat dalam agama! Tiada tempat dalam masyarakat! Tidak layak untuk menjadi pemerintah apatah lagi menjadi pilihan ramai!

Ini akan menjadi sejarah! Dan ianya sudah menjadi sejarah, dengan fakta kempen PRU13 diwarnai kelucahan yang berani mati! Akan dibaca, akan dizikirkan kemudian hari oleh anak-anak yang sudah mula merasa sedap dengan kelucahan negarawan dan bangsawan terdahulu mereka.

Sekiranya anak aku bertanya dibelakang hari; "Ayah, kenapa dengan Malaysia waktu itu (2013: PRU13)? ... pasti bertambah bangsat mereka yang melucah itu!!!

Tiada ulasan: